BRASLOVČANKAM SEDEM ZMAG

BRASLOVČANKAM SEDEM ZMAG

10. 11. 2019

Za nami je zelo uspešen vikend, v katerem so naše ekipe zabeležile sedem zmag.

Včeraj dopoldne so sezono začele naše starejše deklice. Prva ekipa je gostovala v Benediktu, druga ekipa pa je v domači dvorani gostila deklice iz Slovenj Gradca in Mežice. Po pričakovanjih je prva ekipa brez težav zmagala najprej s Celjankami s 25:8 in 25:11, v drugi tekmi pa še proti domačinkam iz Benedikta s 25:11 in 25:9. Druga ekipa pa je presenetljivo, vendar zasluženo, premagala najprej ekipo Slovenj Gradca z 29:27 in 25:23, nato pa še ekipo Mežice s 25:12 in 25:13.

V naslednjem krogu, 23. novembra, bo prva ekipa gostovala v Celju, druga pa v Mežici.

Popoldne so članice v domači dvorani gostile ekipo Turbina iz Ruš. Po zadnjem nesrečnem porazu v Mariboru je bilo pričakovati, da bodo naša dekleta zaigrala bolje. V prvem setu so Braslovčanke pričele zanesljivo in so si kmalu priigrale prednost, ki je do konca niso izpustile iz rok. Prvi set se je končal z rezultatom 25:15. V drugem setu pa so se gostje prebudile in našim dekletom niso dovolile, da bi si priigrale prednost, ki bi jim zagotovila miren zaključek seta. Predvsem napadi preko centralnih blokerk so bili za našo ekipo nerešljiva uganka. Gostje so si na sredini seta priigrale celo dve točki prednosti, ki so jih Braslovčanke z nekaj dobrimi potezami v napadu in obrambi izničile. Ekipi sta se do 22. točke, ko so igralke Turbine še zadnjič vodile, izmenjavali v vodstvu. V zaključku seta so bile Braslovčanke za odtenek bolj zanesljive in uspele zmagati z minimalno razliko 26:24. V tretjem setu so naša dekleta uspešno zaustavila nasprotne napade preko centrov tako da vodstvo niti v enem trenutku ni bilo ogroženo. Po zmagi s 25:19 v  tretjem setu so Braslovčanke zabeležile novo zmago s 3:0. Po porazu Nove KBM II so se Braslovčanke vrnile na drugo mesto lestvice. Zaostajajo le za ekipo ŽOK Sobota, ki pa ima tekmo več.

V naslednjem krogu, 16. novembra, bodo članice gostovale na Ljubnem.

Danes so v osmini finala s tekmovanjem začele še mladinke, ki so na gostovanju v Slovenj Gradcu zabeležile dve pričakovani gladki zmagi. Z rezultatom 2:0 so premagale tako ekipo Slovenj Gradca kot ekipo Turbine.

Četrtfinale Braslovčanke igrajo 24. novembra. Kraj turnirja in nasprotniki bodo znani prihodnji teden.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.