PORAZ ČLANIC V MARIBORU

PORAZ ČLANIC V MARIBORU

3. 11. 2019

Braslovčanke so v petek krogu gostovale v Mariboru pri drugi ekipi Nove KBM Branik, kjer pa so žal doživele svoj prvi poraz z 2:3. Kljub vsemu pa so osvojile točko, ki jim bo še kako prav prišla v boju za najvišja mesta v drugi ligi.

V igri naših deklet so bila prisotna velika nihanja podobno. Ko so večji del prvega seta lovile svoje nasprotnice in zaostajale celo z 19:23, jim je v končnici uspel preobrat in zmaga z minimalno razliko 25:23. V drugem setu so Braslovčanke zaigrale veliko bolje in gladko zmagale s 25:14. V tretjem setu je bila slika popolnoma drugačna. Mariborčanke so zanesljivo zmagale in znižale rezultat na 2:1 v nizih. Četrti set se prav tako ni odvijal po željah naših deklet. Številne napake in slabši napadi so Mariborčanke pripeljali do visokega vodstva 7:16. Potem pa je sledil nov preobrat. Braslovčanke so se uspele zbrati in izid najprej izenačiti in nato še povesti. Žal pa tudi vodstvo s 24:20 našim dekletom ni zadostovalo za osvojitev četrtega seta in zmage. Set so osvojile domačinke z minimalno razliko 25:27 in si priborile odločilni peti set. Skozi celoten set si nobena od ekip ni uspela priigrati kakšne prednosti. Rezultat se je prevešal za točko v korist ene ali druge ekipe. Ob koncu pa so bile malo srečnejše Mariborčanke in so se po zmagi s 13:15 veselile tudi skupne zmage z 2:3.

Braslovčanke so po osvojeni točki trenutno uvrščene na tretjem mestu za ekipama ŽOK Murska Sobota in Nova KBM Branik II.

V naslednjem krogu Braslovčanke v domači dvorani gostijo ekipo Turbina. Tekma bo v soboto, 9. 11. ob 17. uri.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.