V 1/8 POKALA SLOVENIJE PROTI ŠEMPETRANKAM

V 1/8 POKALA SLOVENIJE PROTI ŠEMPETRANKAM

31. 10. 2019

V četrtem krogu pokala Slovenije so Braslovčanke v domači dvorani gostile ekipo ŽOK Ljutomer, ki v letošnji sezoni igra v 1B ligi.

Prvi set se ni začel po željah naših deklet in domačega trenerja, saj so po nekaj neugodnih začetnih udarcih gostje povedle za 4 točke. Našim dekletom skozi celoten niz igra nikakor ni stekla. Nezanesljivi začetni udarci in nekoliko slabši napadi so gostjam omogočali, da so vseskozi ohranjale prednost. Ob koncu seta je domači trener opravil nekaj menjav, ki pa tudi niso prinesle preobrata. Prvi set se je končal z rezultatom 19:25 v korist gostij iz Ljutomera.

Drugi set so Braslovčanke začele veliko bolje in so si hitro priigrale nekaj točk prednosti, ki so jo ohranjale več kot polovico seta. Potem pa je prišlo nekaj slabih minut in gostjam je uspelo izid izenačiti na 21. točki. Kljub temu pa so se naša dekleta ob koncu uspela zbrati in z minimalno zmago s 25:23 izid izenačiti na 1:1.

V tretjem setu je bila slika na igrišču podobna, kot v prvem. Kljub dobri igri večji del drugega seta, so Braslovčanke popustile in dovolile Ljutomerčankam, da so si priigrale pet točk prednosti. Pri rezultatu 9:14 v korist gostij, pa so naša dekleta s serijo učinkovitih začetnih udarcev in zbrano igro v napadu in obrambi rezultat najprej uspela izenačiti na 14:14 in potem še povesti. Očitno je bila ta serija začetnih udarcev odločilna, saj je igra naših le začela delovati tako, kot mora. Do konca seta so Braslovčanke prednost še malo povečale in zmagale s 25:19.

Četrti set se je nadaljeval v enakem tempu, kot se je končal tretji. Naša dekleta niso popustila in so z zanesljivo igro tako v napadu, kot v obrambi, dobila še svoj tretji set s 25:18 in se s končno zmago s 3:1 uvrstila v osmino finala pokala Slovenije, kjer pa jih letos čakajo Šempetranke.

Tekma osmine finala bo v sredo, 13. 11. v Šempetru. Navijače že danes vabimo v Šempeter.

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.