USPEŠEN ZAKLJUČEK SEZONE V ODBOJKI NA MIVKI

USPEŠEN ZAKLJUČEK SEZONE V ODBOJKI NA MIVKI

5. 8. 2019

V petek, 2. avgusta, so se na Kongresnem trgu v Ljubljani odvijali zaključni boji letošnje sezone v odbojki na mivki, ki je bila najuspešnejša doslej. Naša dekleta so osvojila tri naslove državnih prvakinj, dve drugi mesti in eno tretje mesto.

Že dva tedna nazaj sta v kategoriji junior naslov osvojili Zoja Donko in Jerca Zbičajnik.

V petek pa sta kot prvi na ljubljansko mivko stopili Zoja Kalar in Rima Posedel, ki sta v boju za 3. mesto v kategoriji U 18 zmagali brez težav.

V kategoriji U14 sta se za naslov državnih prvakinj Živa Donko in Taja Ferlež pomerili z Grosupeljčankama Mašo Pucelj in Taro Filipič. Prvi set sta naši dekleti začeli zelo rezervirano in nikakor nista prišli do svoje igre. Poraz z 11:21 je bil zato neizbežen. V drugem setu sta se naši dekleti uspeli zbrati in sta si po zmagi z 21:16 uspeli priigrati odločilni, tretji set. V tretjem setu smo gledali boj za vsako točko. Nobena od ekip si ni uspela priigrati kakšne zanesljivejše prednosti. Živa in Taja sta, pri rezultatu 14:13 imeli celo zaključno žogo, ki pa je žal nista uspeli izkoristiti. Nasprotno je to uspelo Maši in Tari, kar je pomenilo da sta Živa in Taja prvenstvo zaključili na seveda odličnem drugem mestu.

V kategoriji U16 smo v finalu gledali braslovški obračun. Tiji Šketa Rozman in Anji Puckmeister sta nasproti stali eno leto mlajši tekmici Zoja Kalar in Rima Posedel. V prvem setu sta Tija in Anja z zanesljivo igro vseskozi vodili. Zoja in Rima pa sta naredili preveč lastnih napak, da bi lahko rezultat obrnili v svojo korist. Po porazu z 21:16 sta v drugem setu Zoja in Rima zaigrali bistveno bolje in rezultat je bil bolj kot ne vseskozi izenačen. V napeti končnici sta Tija in Anja ostali dovolj zbrani in nasprotnicama nista dovolili preobrata. Po zmagi z 23:21 sta se zasluženo veselili osvojenega naslova državnih prvakinj. Zoja in Rima pa sta zasedli odlično drugo mesto.

Kot zadnji sta se v boj podali še Iza Zbičajnik in Maja Marolt v kategoriji U18. Še v tretje letos sta jima v finalu nasproti stali Asja Šen in Ira Kadunc iz Logatca. Poraz pred tednom v Kopru je bil Izi in Maji očitno ravno pravšnja spodbuda za finalni obračun v Ljubljani. Prvi set sta začeli z malo treme, ki pa sta se je kmalu otresli in sta zaigrali tako, kot znata. Asja in Ira pa sta, nasprotno kot v Kopru, naredili kar nekaj lastnih napak, kar je pri rezultatu 20:18 Izi in Maji prineslo dve zaključni žogi za zmago v prvem setu. Žal sta obe zaključni žogi pristali v avtu in prišlo je do preobrata. Asja in Ira sta bili v končnici bolj zbrani in sta prvi set zaključili v svojo korist z rezultatom 24:22. V drugem setu sta bili Iza in Maja ponovno boljši, le da tokrat nasprotnicama nista dovolili, da bi se jima približali. Z zanesljivo igro sta si, po zmagi z 21:14, priborili odločilni tretji set. Tudi ta se je odvijal podobno, kot drugi. Iza in Maja sta skozi ves set ohranjali prednost in se, po zmagi s 15:9, zasluženo veselili že četrtega naslova v odbojki na mivki.

Vsem igralkam iskrene čestitke za dosežene uspehe.

Hkrati tudi čestitke Brini Kodrun, ki je del počitnic, namesto na mivki, preživela na evropskem kadetskem prvenstvu in je s svojo ekipo osvojila odlično četrto mesto.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.