ZOJA IN JERCA DRŽAVNI PRVAKINJI V JUNIOR ODBOJKI NA MIVKI

ZOJA IN JERCA DRŽAVNI PRVAKINJI V JUNIOR ODBOJKI NA MIVKI

22. 7. 2019

V soboto smo v Preddvoru pri Kranju dobili prvi braslovški državni prvakinji in tri uvrstitve na finalni turnir državnega prvenstva, ki bo v petek, 2. avgusta, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V kategoriji junior sta naslov prvakinj zanesljivo osvojili Zoja Donko in Jerca Zbičajnik, ki sta bili najboljši že na turnirju v Ankaranu.

V Predvoru in v Kranju pa smo bili priče tudi bojem za uvrstitev na zaključni turnir državnega prvenstva v kategorijah U14 in U16, v katerih je tekmovanje v prvem delu potekalo na nivoju regij. V Preddvoru sta si uvrstitev v finale in s tem boj za naslov državnih prvakinj priigrali Živa Donko in Taja Ferlež.

V kategoriji U16, pa bomo v Ljubljani videli braslovški obračun, saj sta si uvrstitev v finale priigrala dva para. Tijo Šketa Rozman in Anjo Puckmeister bosta v finalu izzvali eno leto mlajši soigralki iz dvoranske odbojke Zoja Kalar in Rima Posedel.

V nedeljo se bo v Kopru odvijal še drugi letošnji turnir v kategoriji U18, kjer bosta z najboljše pozicije s prvega turnirja v Ljubljani startali Iza Zbičajnik in Maja Marolt. Če bosta dekleti odigrali tako, kot znata, se bomo zagotovo veselili vsaj še ene uvrstitve na zaključni turnir. Zelo dobre možnosti za zaključni turnir imata tudi Zoja in Rima, ki sta na prvem turnirju zasedli odlično četrto mesto.

Prav gotovo bo v petek, 2. avgusta, na Kongresnem trgu v Ljubljani spet zanimivo in, kot že kar nekaj let zapored, ponovno v znamenju braslovške odbojke.

Iskrene čestitke tudi Timu Matkotu in Marku Kurentu, ki sta prav tako osvojila naslov državnih prvakov pri junior fantih. Tim in Mark sta v letošnji sezoni tekmovala za naš klub.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.