OB KONCU SEZONE ŠE BRON MALE ODBOJKE

OB KONCU SEZONE ŠE BRON MALE ODBOJKE

2. junij 2019

Kot zadnje so svoj polfinalni turnir v Grosupljah odigrale deklice male odbojke. Zaradi manjšega spodrsljaja v polfinalu, iz katerega so, po porazu proti ekipi Šentvid Tektonik, napredovale kot druge, so jih v polfinalu pričakale domačinke, ki so tudi zaradi domačega terena veljale za favoritinje turnirja.

Zmaga proti ekipi Grosuplja na mednarodnem turnirju v Šempetru, je Braslovčankam in njihovim številnim navijačem pred začetkom prvega polfinala vlival kar nekaj optimizma. Ko pa so domačinke v prvem setu takoj prevzele pobudo in zanesljivo zmagale s 25:16 je bilo jasno, da bo pot do finala zelo težka. Če se igralke prve ekipe Braslovč nikakor niso mogle otresti nervoze in zaigrati, kot znajo, je bilo v drugem setu na igrišču ravno nasprotno. Druga braslovška ekipa se je v tekmo podala odločeno, da izid v setih izenači in pribori prvi ekipi popravni izpit. Vodstvo, ki so si ga priigrale takoj na začetku, so do konca seta samo še povečevale in zanesljivo zmagale s 25:11. V tretjem setu smo navijači pričakovali izenačen boj, ki pa smo ga videli žal le do osme točke. Potem pa so domačinke ponovno zaigrale na vso moč in so se po zmagi s 25:19 zasluženo veselile uvrstitve v finale. Pri naših dekletih je bilo vidno razočaranje, vendar so bile Grosupeljčanke tokrat močnejše.

V tekmi za tretje mesto so se Braslovčanke pomerile z ekipo iz Šentvida in so tako dobile priložnost, da se jim maščujejo za poraz v polfinalu, ki jih je verjetno stal boja za zlato medaljo. Ekipi sta se do 13. točke izmenjavali v vodstvu, potem pa so Braslovčanke končno zaigrale, kot znajo. Z dobro igro v napadu in obrambi so si nabrale nekaj točk prednosti, ki so jo ohranile do konca in zmagale s 25:18. Druga ekipa je ponovno pokazala svojo premoč nad nasprotno drugo ekipo, kot je bilo to pravilo skozi vso sezono. Ko smo že vsi pričakovali gladko zmago, pa pri rezultatu 21:16 naša dekleta niso več prišla do pravega zaključka. Šentvidčanke so najprej znižale na 22:18, potem pa še celo na 23:22. Po pravi drami ob koncu seta so naša dekleta le ugotovila, da bo potrebno v napadu uporabiti tudi kakšen udarec in so, po skoraj infarktni končnici, le uspela zmagati s 25:22 in se okititi z bronasto medaljo.

Po zmagi nad Novo KBM Maribor so se naslova državnih prvakinj zasluženo veselile domačinke iz Grosuplja in razveselile domače gledalce in organizatorje, ki so pripravili zelo lep dogodek.

Našim dekletom in trenerkama iskrene čestitke! Vse pohvale pa tudi braslovškim navijačem, ki so bili zagotovo najboljši na turnirju.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.