MINIKE TRETJE

MINIKE TRETJE

25. maj 2019

Po kadetinjah so se v boj za medalje podale še naše minike. V Šempetru, kjer je potekal finalni turnir, so se naše deklice v drugem polfinalu pomerile z deklicami Formisa, ki so že od nekdaj zelo neugodne nasprotnice.

Očitno je bilo, da so naše minike začele s precej treme, saj v napadu niso bile tako učinkovite, kot to znajo biti. Braslovških napadov so se Formiske uspešno branile, medtem ko so mnoge njihove žoge kaj hitro pristale na tleh. Formiske so si nabrale lepo prednost in jo uspešno branile vse do 23 točke, ko so naše minike, po nekaj dobrih servisih, prisilile nasprotnice k napakam in uspele izid izenačiti. Imele so celo zaključno žogo za prvi set, vendar je niso uspele izkoristiti. Nasprotno pa je to žal uspelo Formiskam. Prvi set se je tako končal z minimalno razliko 25:27 v korist deklic iz Hoč.

Stanje na igrišču v drugem setu je bilo precej podobno, kot v prvem. Braslovčanke so skozi ves set zaostajale in po porazu s 17:25 so se uvrstitve v finale z ekipo Šempetra zasluženo veselile Formiske. Braslovčanke pa so se podale v boj za 3. mesto, kjer jih je čakala ekipa ŽOK Škofja Loka.

V boju za 3. mesto sta se pomerili ekipi, ki sta igrali že v polfinalu. Takrat so bile Braslovčanke prepričljivo boljše nasprotnice. Braslovčanke so drugo tekmo začele precej bolj samozavestno. Z učinkovitimi napadi in odlično igro v obrambi so takoj povedle in prednost iz točke v točko samo še povečevale. Prvi set se je končal s 25:8 v korist Braslovčank.

Druga braslovška ekipa je drugi set začela tudi zelo dobro. Več kot polovico seta jim je uspelo ohranjati malenkostno prednost, ki so si jo priigrale na začetku. Potem pa jim je blizu 20. točke malenkost popustila zbranost in nasprotnicam jih je uspelo ujeti in prehiteti. Po porazu z 22:25 so morale Braslovčanke odigrati še en set. Prva ekipa je na igrišču ponovno pokazala svojo premoč in z zanesljivo zmago s 25:8 so se minike in številni navijači, ki so jih prišli spodbujat v Šempeter, lahko razveselili bronaste medalje.

Državne prvakinje so zasluženo postale deklice Formule Formis. Drugo mesto so osvojile Šempetranke.

Minikam, trenerkama in staršem iskrene čestitke za osvojeno medaljo.

Vse ljubitelje odbojke pa vabimo v Športno dvorano Braslovče jutri, ko se bodo ob 10. uri za vstop v finale borile naše starejše deklice.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.