KADETINJE I SREBRNE

KADETINJE I SREBRNE

19. maj 2019

Danes so se pred polno dvorano navijačev braslovške kadetinje zasluženo veselile drugega mesta v državnem prvenstvu v sezoni 2018/2019.

Na finalni turnir za kadetinje sta se, kot prvouvrščeni s polfinalnih turnirjev, uvrstili ekipi Swatycomet Zreče in SIP Šempeter, kot drugouvrščeni pa še ekipi Braslovče I in Nova KBM Branik I.

Na prvi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi Braslovče in Šempetra, ki sta v letošnji sezoni odigrali že kar nekaj dvobojev. Obe ekipi sta zato v tekmo vstopili zelo motivirano. Po izenačenem začetku so Braslovčanke kmalu prevzele pobudo in povedle z nekaj točkami razlike, ki so jo ohranjale vse do 19. točke, ko so jih nasprotnice, po nekaj uspešnih začetnih udarcih, uspele dohiteti. Sledila je dramatična končnica, v kateri so imele domačinke malo več športne sreče, in so zmagale z minimalno razliko 25:23. V drugem setu so ponovno bolje začele Braslovčanke. Z dobrimi začetnimi udarci in učinkovito igro v napadu so si uspele priigrati pet točk prednosti. Kljub zaostanku pa se Šempetranke niso predale in so izid izenačile na 12. točki. Vse do 19. točke, ko je bil rezultat še zadnjič poravnan, smo gledali izenačen dvoboj. Potem pa so Braslovčanke, po nekaj dobrih začetnih udarcih, povedle in razliko uspele obdržati do konca. Po zmagi s 25:21 v drugem setu in skupni zmagi z 2:0 so se Braslovčanke veselile uvrstitve v finale, igralke SIP Šempetra pa so čakale na svoje nasprotnice za boj za 3. mesto.

V drugem polfinalu sta se pomerili ekipi Swatycomet Zreče in Nove KBM Branik I. Igralke iz Maribora so tekmo začele zelo dobro in so si hitro nabrale nekaj točk prednosti. Zrečanke so se jim najbolj uspele približati pri rezultatu 10:8, potem pa so Mariborčanke z odličnimi začetnimi udarci in napadi prednost samo še povečevale in prvi set zmagale zanesljivo s 25:16. Drugi set so bolje začele igralke Swatycomet-a in povedle s 4:2. Mariborčanke so jih hitro uspele ujeti in izenačiti izid na 4:4. Od tega trenutka dalje, so si igralke Nove KBM Branika priigrale nekaj točk prednosti, ki so jo do konca seta samo še povečevale. Drugi set so dobile z rezultatom 25:19 in so se z zmago z 2:0 uvrstile v finale, Zrečanke pa v boj za 3. mesto.

V tekmi za tretje mesto so bolje začele igralke iz Šempetra, ki so vodile vse do 11. točke. Od takrat dalje pa se je na igrišču odvijala prava drama. Ekipi sta bili vseskozi poravnani. Nobeni si ni uspelo priigrati več kot eno točko prednosti. Ob koncu prvega seta pa je športna sreča ponovno obrnila hrbet Šempetrankam, saj so ga izgubile na razliko z 32:34. Nesrečen poraz je pri Šempetrankah očitno pustil posledice, saj so Zrečanke po izenačenju na 3:3 prevzele pobudo na igrišču in zanesljivo dobile drugi set s 25:18.

S skupno zmago z 2:0 so se končnega tretjega mesta veselile igralke Swatycomet Zreče. Igralke SIP Šempeter pa so letošnje državno prvenstvo končale na 4. mestu.

Pred zadnjo, finalno tekmo, se je stopnjevalo tudi vzdušje v dvorani. Številni gledalci so nestrpno pričakovali še obračun najboljših dveh ekip, Braslovče I in Nove KBM Branik I.

Prvi set so nekoliko bolje začele Braslovčanke in povedle s 3:1. Mariborčanke so po nekaj dobrih začetnih udarcih in napadih rezultat najprej izenačile in povedle s 3:5. Braslovčanke so izid izenačile na 5. točki in nato z dobro in zbrano igro s točko ali dvema vodile vse do rezultata 19:17. Mariborčanke so jih na 19. točki uspele ujeti. Nato je gostjam uspelo nanizati še šest točk, medtem ko so domačinke dosegle le še dve. Prvi set se je tako končal s 25:21 v korist Mariborčank. Drugi set se je začel podobno, kot se je končal prvi. Mariborčanke so silovito začele, Braslovčanke pa nikakor niso mogle ustaviti nasprotnih napadalk. Tudi drugi set je pripadel Mariborčankam z rezultatom 25:16. Po dokaj izenačenem začetku v tretjem setu, so Braslovčanke pri 8. točki z nekaj dobrimi začetnimi udarci povedle. Razliko nekaj točk, ki so si jo priigrale, jim je uspelo ohraniti do konca seta in z zmago s 25:20 so rezultat v setih znižale na 1:2. V prvih nekaj točkah četrtega seta je kazalo, da bi si Braslovčanke lahko priigrale skrajšan, peti set. Po izenačenju na 10. točki pa so gostje povsem prevzele pobudo na igrišču. Začetni udarci in napadi gostij so bili za domačo obrambo premočni. Učinkovito in zbrano so Mariborčanke odigrale do konca četrtega seta in ga dobile s 25:17. S skupno zmago s 3:1 so igralke Nove KBM Branik zasluženo osvojile naslov državnih prvakinj v sezoni 2018/2019.

Končni rezultati:

Polfinale 1                                  Braslovče I : Šempeter                      2:0

Polfinale 2                                 Swatycomet Zreče : Nova KBM Maribor I     0:2

Tekma za tretje mesto            Šempeter : Swatycomet Zreče         0:2

Tekma za prvo mesto             Braslovče I : Nova KBM Branik I       1:3

Ob koncu je sledila še slovesna razglasitev rezultatov s podelitvijo pokalov in medalj. Končno prvo mesto in naslov najboljših v kategoriji kadetinj za sezono 2018/2019 je osvojila ekipa Nove KBM Branik I, drugo mesto so osvojile Braslovče I, tretje mesto Swatycomet Zreče in četrto mesto SIP Šempeter.

Po izboru trenerjev so bile na najboljše igralke izbrane:

Najboljša podajalka: Iva Šijanec Nova KBM Branik I

Najboljši libero: Katja Banko SIP Šempeter

Najboljša napadalka: Neli Goršek Swatycomet Zreče

Najboljša blokerka: Brina Kodrun Braslovče I

Za najboljšo igralko turnirja je bila, po izboru trenerjev, proglašena Lorena Lorber Fijok iz Nove KBM Branik I.

Organizatorji se na tem mestu zahvaljujemo vsem navijačem, da so se v tako velikem številu udeležili finalnega turnirja in z res športnim navijanjem spodbujali svoje igralke.

Vsem igralkam in njihovim trenerjem iskrene čestitke za dosežen uspeh.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.