ČLANICE IZVLEKLE TOČKO V MOZIRJU

ČLANICE IZVLEKLE TOČKO V MOZIRJU

17. 5. 2019

Članice so v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v 1B ligo gostovale v Mozirju in doživele poraz z 2:3.

Že v prvem setu je bilo videti, da so naša dekleta v tekmo vstopila precej rezervirano in morda z malo preveč rešpekta proti ekipi, ki je sestavljena iz številnih izkušenih igralk, ki sedaj že drugo sezono igrajo v Mozirju. V celotnem setu Braslovčanke nikakor niso mogle razviti svoje igre, igralkam ekipe iz Mozirja pa je uspevalo praktično vse. Poraz v prvem setu je bil zato neizbežen. V drugem setu smo številni braslovški navijači ponovno zaman čakali na preobrat. Domačinke so tudi v drugo prepričljivo zmagale.

Ko so v tretjem setu igralke Mozirja povedle s petimi točkami in še kakšno več, je že kazalo, da bo tekma končana že po treh setih. Potem pa so se Braslovčanke kot po nekem čudežu pobrale in končno zaigrale, kot znajo. Sredi tretjega seta jim je uspelo rezultat najprej izenačiti in potem še povesti. Malenkostno prednost jim je nato uspelo obdržati do konca in rezultat v setih znižati na 1:2. Tudi v tretjem setu so domačinke povedle, nato pa so pobudo prevzele Braslovčanke in vodile vse do 22. točke, ko je uspelo nasprotnicam izid izenačiti. V napeti in izenačeni končnici, v kateri so imele domačinke tudi že dve zaključni žogi, so imele Braslovčanke nekoliko več športne sreče in so zmagale z minimalno razliko s 30:28.

V odločilnem, petem setu, so domačinke povedle in večji del seta ohranjale malenkostno prednost. Braslovčanke so sicer uspele izenačiti in so bile z nasprotnicami poravnane še pri 12. točki, potem pa so sledili trije uspešni napadi nasprotnic preko centralne blokerke, kar jim je prineslo zmago s 15:12 in skupno s 3:2.

Za napredovanje Braslovčanke tako potrebujejo zmago na povratni tekmi v Braslovčah. V kolikor bi jim uspelo zmagati s 3:0 ali 3:1, bi napredovale neposredno. V primeru zmage s 3:2 bodo morale odigrati zlati niz. Vsak morebiten poraz pa pomeni, da bi v drugoligaški konkurenci ostale še eno sezono.

Glede na prikazano igro naših deklet je minimalen poraz in osvojena točka kar dobro izhodišče za povratno tekmo, ki bo v četrtek, 23. maja, ob 20. uri v Športni dvorani Braslovče. Glede na to, da jih v nedeljo čaka še kadetski finale upamo, da bodo uspela zbrati moči in koncentracijo še za zadnje letošnje obračune. Zato vabimo vse ljubitelje odbojke, da pridete v športno dvorano in s svojim navijanjem pomagate Braslovčankam do novih zmag.

Kadetinjam in članicam želimo dobro igro v nedeljo in četrtek, jutri pa bomo seveda stiskali pesti za naše deklice male odbojke, ki potujejo na polfinalni turnir v Šentvid pri Ljubljani.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.