SANJSKI VIKEND

SANJSKI VIKEND

12. 5. 2019

Za Braslovčankami je sanjski vikend. Novi dve polfinali in uvrstitev v drugi krog kvalifikacij za 1B DOL je dosežek, na katerega smo lahko zelo ponosni.

Včeraj ob 14. uri so v Škofji Loki s polfinalom začele naše minike. V prvi tekmi so bile naše nasprotnice minike Nove KBM Branik. Z osvojenima dvema setoma prve ekipe so bile boljše Braslovčanke z 2:1. V drugi tekmi so naše gladko, s 3:0, premagale še ekipo Ankaran Hrvatini in so se lahko že pred koncem turnirja veselile uvrstitve v finale. Tretja tekma je odločala le še o tem, ali bodo naše minike napredovale kot prve ali kot druge. Tekma proti Škofji Loki se je odvijala podobno, kot prva z Mariborčankami. Dve zmagi prve ekipe in tesen poraz druge so prinesli novo zmago z 2:1 in prvo mesto na polfinalnem turnirju 4A.

Včeraj nekaj čez sedmo uro zvečer je članice v Ljubljani čakalo povratno srečanje v prvem krogu kvalifikacij z ekipo ŽOK Šentvid. Naša dekleta so v tekmo vstopila zelo motivirano in zbrano. Od prve točke dalje so prevzela pobudo na igrišču in si z dobro igro priigrala kar nekaj točk prednosti. Ko je že kazalo, da bodo Braslovčanke zanesljivo dobile uvodni set, so se nasprotnice z uspešnimi začetnimi udarci začele približevati in na 24. točki uspele izid celo izenačiti. Braslovčankam je v zadnjih trenutkih seta le uspelo doseči še dve točki in so zasluženo povedle z 1:0. Drugi set so začele podobno, kot prvega. Vseskozi so nadzirale igro, ohranjale malenkostno prednost in ob koncu seta niso dovolile presenečenja. Po zmagi s 25:22 še v drugem setu, smo se, skupaj z dekleti in trenerjema, pred koncem tekme že lahko veselili uvrstitve v drugi krog kvalifikacij. Tretji set so Braslovčanke začele sicer z nekoliko spremenjeno postavo, ki pa je prav tako odigrala odlično in zabeležila še eno zmago s 25:16. Po skupni zmagi s 3:0 so napredovale Braslovčanke.

Danes ob 10. uri pa je v Kamniku boj za finale čakal še naše starejše deklice. Kot dan prej v kategoriji mini, so bile v prvi tekmi nasprotnice Braslovčank igralke Nove KBM Branik. Naša dekleta so v tekmo vstopila očitno z nekaj treme. Kar nekaj napak na servisu in ne najbolj učinkoviti napadi so Mariborčankam že na začetku prinesli rahlo prednosti, ki so jo uspele ohraniti vse do konca seta. Prvi set so Braslovčanke izgubile z 21:25. Drugi set so pričele precej bolje in z močnimi servisi prisilile nasprotnice v številne napake tako na sprejemu, kot v napadu. Gladka zmaga s 25:13 je našim dekletom prinesla odločilni tretji niz. Tega so ponovno malenkost bolje začele Mariborčanke. Braslovčanke so do desete točke vseskozi lovile rezultat, potem pa so se zbrale in si z dobro igro priigrale zmago s 15:11 v tretjem setu. S skupno zmago z 2:1 so se uvrstile v tekmo zmagovalcev, kjer so jih čakale domačinke, ekipa Calcit volley. Ta je v prvi tekmi premagala ekipo DOORS Bled.

Tekmo zmagovalcev so Braslovčanke začele odlično. Dobri servisi ter dobra igra v obrambi in napadu jim je prinesla zanesljivo zmago s 25:11. Situacija na igrišču je bila precej podobna tudi v drugem setu. Naša dekleta so prevladovala na igrišču, potem pa se je zgodil rahel padec v igri. Kamničanke so to izkoristile in po nekaj dobrih servisih in učinkovitih napadih, jim je uspelo rezultat izenačiti na 20. točki. V napeti končnici so bile Braslovčanke za odtenek boljše in so uspele ohranjati minimalno razliko vse do 25. toče. Z zmago s 25:11 in 25:23 v setih ter s skupno zmago z 2:0, so se tako tudi starejše deklice v finalu pridružile svojim kolegicam iz kadetske in mini ekipe in se bodo 26. maja borile za naslov državnih prvakinj.

In kaj nas še čaka v mesecu maju?

Že v petek, 17. maja, bomo ob 19. uri navijali za članice, ki bodo v Mozirju odigrale prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za 1B DOL. Že naslednji dan dopoldne, torej v soboto, 18. maja, bomo pesti držali za malo odbojko, ki bo svoj polfinale odigrala v Ljubljani. V  nedeljo, 19. maja, pa vabljenji vsi ljubitelji odbojke v domačo dvorano v Braslovče, kjer se bo ob 9. uri zjutraj začel finale kadetinj. Že v uvodu bomo lahko, še enkrat več v tej sezoni, videli večni derbi med Braslovčankami in Šempetrankami. Naša dekleta v letošnji sezoni s Šempetrankami še niso izgubile. Upamo, da bomo tradicijo ohranili tudi v nedeljo.

Iskrene čestitke vsem dekletom in trenerjem, pa tudi navijačem za bučno spodbudo s tribun.

Čestitke tudi mini dečkom, ki so se, prav tako včeraj, uspeli uvrstiti v finale.

 

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.