ZMAGA ČLANIC NA PRVI TEKMI PROTI ŽOK ŠENTVID

ZMAGA ČLANIC NA PRVI TEKMI PROTI ŽOK ŠENTVID

8. 5. 2019

Članice so se danes v domači dvorani na prvi tekmi kvalifikacij za 1B ligo pomerile in zmagale s 3:1.

Obe ekipi sta tekmo začeli morda malo rezervirano, saj si, do sredine prvega seta, nobena ni priigrala kakšne večje prednosti. Proti koncu seta pa so si Braslovčanke z nekaj zaporednimi dobrimi servisi in uspešnimi zaključki v napadu priigrale nekaj točk prednosti in set zaključile v svojo korist s 25:19.

Drugi set se je začel podobno, kot prvi, le da so na sredini pobudo prevzele gostje in prednosti do konca niso več izpustile iz rok. Ljubljančanke so po zmagi s 21:25 izenačile na 1:1.

V tretjem setu so Braslovčanke začele odlično in si priigrale šest točk prednosti. Po nekaj slabih sprejemih in neuspešnih zaključkih pa so jih gostje ujele in nekaj časa sta se ekipi izmenjevali v rahlem vodstvu. Proti koncu tretjega seta so naša dekleta, predvsem po zaslugi dobrih servisov, prevzele pobudo in zmagale s 25:16. Podobno so odigrale tudi četrti set, v katerem zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Po zanesljivi zmagi s 25:12 še v zadnjem setu so Braslovčanke osvojile tri točke.

Povratna tekma, ki se bo v primeru poraza naših deklet z 0:3 ali 1:3, odigrala na zlati niz, bo v soboto, 11. maja, ob 19.15 uri v Ljubljani.

Tudi sicer bo prihodnji vikend za naše odbojkarice zelo pester. V soboto ob 14. uri si bodo naše minike poskušale priigrati uvrstitev v finale. Turnir se bo odvijal v Škofji Loki. Sledila bo odločilna tekma članic za drugi krog kvalifikacij, v nedelo pa se bodo na polfinalni turnir v Kamnik podale še starejše deklice.

Dekletom želimo veliko uspeha in seveda še kanček športne sreče, brez katere danes ne gre. Še posebej starejšim deklicam, za katere bo maj resnično izredno naporen.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.