MALA ODBOJKA NAJBOLJŠA NA MEDNARODNEM TURNIRJU V ŠEMPETRU

MALA ODBOJKA NAJBOLJŠA NA MEDNARODNEM TURNIRJU V ŠEMPETRU

15. 4. 2019

Z odličnimi predstavami so “male” Braslovčanke zmagale na mednarodnem turnirju v Šempetru.

Braslovče I so v skupini G v predtekmovanju dvakrat zmagale in sicer proti ekipi Mladi Jesenice in Calcit Volley in tako osvojile prvo mesto. Braslovče II pa so v skupini L enkrat zmagale in enkrat izgubile in osvojile drugo mesto.

V šestnajstini finala so se Braslovče I pomerile z Zrečankami in zmagale gladko z 2:0 (25:6 in  25:10). Nasprotnice druge ekipe Braslovč so bile deklice prve ekipe Ankarana. Primorke so bile za naša dekleta premočne. Kljub porazu z 2:0 pa smo lahko z igro in rezultatom druge ekipe zelo zadovoljni, še posebej ker vemo, da njihova prava sezona v konkurenci male odbojke šele prihaja.

V nadaljevanju so Braslovče I najprej v osmini finala premagale Korvolley Kostmann z 2:1 in krog kasneje za uvrstitev v polfinale prepričljivo še Ankaran I z 2:0.

V polfinalu so se Braslovčanke srečale z ekipo ŽOK Šentvid, s katero se bodo pomerile tudi v polfinalu državnega prvenstva, ki bo 18. maja. Našim dekletom se je po številnih tekmah že zelo poznala utrjenost, kar se je seveda odrazilo tudi na njihovi igri in rezultatu. Prvi set je prva ekipa sicer brez večjih težav zmagala, medtem ko je druga ekipa žal izgubila. Po zagrizenem boju v tretjem setu so se, s tesno zmago s 15:13, Braslovčanke uvrstile v finale, kjer jih je, po zmagi nad Olimpikom iz Zagreba, čakala ekipa Grosuplje I.

Prvi finalni set je prva ekipa odigrala še slabše kot v polfinalu, saj so izgubile kar s 25:13. Ponovno je dobro odigrala druga ekipa in vrnila za poraz prve ekipe z enako mero. Drugi set Braslovčanke dobile s 25:13 in izenačile na 1:1. V tretjem, odločilnem setu, sta si nasproti ponovno stali prvi ekipi. Sicer že vidno utrujena, so naša dekleta od sebe iztisnile še zadnje atome moči in premagale Grosupeljčanke s 15:11 in zasluženo osvojile naslov najboljših na pokalu Savinjske doline.

Končni vrstni red:

1. mesto: Braslovče I

2. mesto: Grosuplje I

3. mesto: ŽOK Šentvid

4. mesto: Olimpik Zagreb

Vsem igralkam iskreno čestitamo za osvojeni naslov in z veseljem pričakujemo polfinalni turnir.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.