TESNA ZMAGA ČLANIC V SLOVENJ GRADCU

TESNA ZMAGA ČLANIC V SLOVENJ GRADCU

28. 2. 2019

Na zaostali tekmi 13. kroga 2 DOL, so se naša dekleta v Slovenj Gradcu pomerila z domačinkami Korvolley PD.

Da bodo Korošice nevarne nasprotnice, čeprav so doslej doživele že šest porazov, je bilo moč sklepati že po prvi tekmi v Braslovčah. Takrat so Braslovčanke sicer zmagale s 3:1, vendar zmaga ni bila tako lahka, kot kaže izid. Gostje so se takrat izkazale za zelo neugodne nasprotnice. Morda so celo najbolj neugodne med vsemi ekipami v ligi.

Že dejstvo, da se bo tekma, na prošnjo Korošcev, odigrala sredi tedna, ni bilo v prid našim dekletom. Da bo tekma težka je pokazal že prvi set, ko so Braslovčanke večji del seta krepko zaostajale. Po nekaj dobrih servisih je Braslovčankam nasprotnice le uspelo ujeti in na koncu z minimalno razliko tudi prehiteti. Prvi set se je tako končal na razliko s 25:23.

V drugem setu je našim dekletom šlo še slabše, saj so izgubile z 19:25. Po izdenačenju na 1:1 so Braslovčanke gladko zmagale tretji set s 25:9 in nato spet nepričakovano padle v igri in izgubile z 21:25 v četetrtem.

V petem, odločilnem setu, so se Braslovčanke ponovno zbrale in po zmagi s 15:9 dosegle še 13. zaporedno zmago v ligi in novi dve točki.

Naša dekleta tako ostajajo neporažena in z 38 točkami zaneljivo vodijo pred Šempetrankami.

v 14. krogu v soboto, 2. marca, se bodo Braslovče v domači dvorani pomerile s KLS Ljubno.

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.