STAREJŠE DEKLICE V FINALU

STAREJŠE DEKLICE V FINALU

 

V nedeljo, 6.5.2018, se je v Športni dvorani Braslovče odvijal polfinalni turnir za starejše deklice. Za vstop v finale so se potegovale ekipe ŽOK Braslovče, ŽOK Sobota, DOORS Bled in Calcit Volley.

V prvi tekmi so se domačinke pomerile z ekipo iz Kamnika in po zelo dobri predstavi zanesljivo zmagale z rezultatom 2:0. Druga tekma med ekipama ŽOK Sobota in DOORS Bled je bila bolj izenačena. Kljub vsemu pa so z nekoliko boljšo igro ob koncu slavile igralke iz Murske Sobote.

V tekmi za prvo mesto na turnirju sta se nato pomerili ekipi ŽOK Braslovče in ŽOK Sobota. V prvem setu sta obe ekipi pokazali veliko željo po zmagi in uvrstitvi v finale državnega prvenstva. Ekipi sta bili na začetku zelo izenačeni in sta se kar nekaj časa izmenjavali v vodstvu. V drugem delu seta pa je pobudo prevzela ekipa Braslovč in povedla s sedmimi točkami prednosti. Prekmurke se niso predale in so se Braslovčankam ob koncu seta približale na vsega tri točke razlike. Po napaki na servisu Prekmurk, pa so Braslovčanke izkoristile prvo zaključno žogo in set zmagale s 25:20. V drugem setu so Soboške deklice začele bolj odločno. Z odličnimi napadi so prisilile domačinke k napakam v obrambi. Ob koncu so Prekmurke vodile že z 22:18. Braslovčanke razlike niso uspele uloviti in so set izgubile z 22:25. Odločilni tretji set je bil razburljiv vse do konca. Nobena ekipa ni popuščala. Ob koncu seta so domačinke že povedle s 14:11, vendar prve zaključne žoge niso izkoristile. Nasprotnice so se jim približale vsega na točko. Ob koncu seta pa so bile domačinke bolj zbrane in zmagale s 15:13. Prve finalistke so tako postale deklice iz Braslovč, Prekmurke pa so svojo priložnost iskale proti ekipi z Bleda, ki je v tekmi poražencev premagala Kamničanke.

Zadnja tekma polfinalnega turnirja se je tako ponovno odigrala med ekipama ŽOK Sobota in DOORS Bled. V prvem setu je že kazalo na poraz Prekmurk, saj so Blejčanke vodile za šest točk, z rezultatom 22:16. Sledil je preobrat borbenih Sobočank, ki so nasprotnice ujele na 22 točki in nato prvi set zmagale s 25:23. V drugem setu so Sobočanke nadaljevale s suvereno igro, ki so jo prikazale že ob koncu prvega seta in nasprotnice popolnoma nadigrale. Drugi set so dobile s 25:13.

Za najboljše igralke vsake ekipe so bile proglašene:

Iza Zbičajnik ŽOK Braslovče

Ana Kolmanič ŽOK Sobota

Zala Krašovec Doors Bled

Najboljša igralka turnirja je bila Neža Bednjanič ŽOK Braslovče

V finale, ki bo v nedeljo, 20. maja, sta se tako uvrstili ekipi ŽOK Braslovče in ŽOK Murska Sobota iz drugega polfinala, ki se je odvijal v Škofji Loki, pa pričakovano ekipi Vital Ljubljana in NKBM Maribor.

 

 

 

Copyright © 2018 Etrust d.o.o. Vse pravice pridržane.